CASE STUDIES

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΚΑΙ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗΣ ΚΟΣΤΟΥΣ

Τα παρακάτω παραδείγματα είναι πραγματικά και αναφέρονται σε συγκεκριμένες περιπτώσεις μεγάλων και επώνυμων βιομηχανιών στις οποίες η ΔΕΝΕΛΑΒΑΣ ΑΕΒΕ κλήθηκε και έδωσε λύσεις οι οποίες εξασφαλίζουν

  • άρτιο τεχνικό αποτέλεσμα

  • σημαντική εξοικονόμηση στο κόστος της τελικής συσκευασίας των προϊόντων

 

1ο Παράδειγμα : Πως ένα – υποτιθέμενα – «ακριβό» υλικό μας εξοικονομεί ίσως και αρκετές χιλιάδες Ευρώ κάθε χρόνο!

 

Ο Πελάτης : Μεγάλη Βιομηχανία στον κλάδο των FMCG , εξαγωγική κατά 90% και σε όλο τον κόσμο

Το Προϊόν : Παλέτες με χαρτοκιβώτια , συσκευασμένες με stretch film πάχους 23μ. .Σε ορισμένες περιπτώσεις , γιά μεγαλύτερη στιβαρότητα χρησιμοποιούνταν και χάρτινες παλλετογωνίες

Το Πρόβλημα : Παρά το υψηλό πάχος του φιλμ (23μ) και την μεγάλη ποσότητα υλικού που χρησιμοποιούσαν σε κάθε παλλέτα (έως και άνω των 800 γραμμαρίων) οι πελάτες της βιομηχανίας διαμαρτύρονταν ότι οι παλλέτες συχνά έφταναν στον προορισμό τους σε κακή κατάσταση

Ενέργειες της ΔΕΝΕΛΑΒΑΣ ΑΕΒΕ :  Έμπειρος συνεργάτης επισκέφθηκε την βιομηχανία , όπου σε συνεργασία με τους τεχνικούς της διαπίστωσε τα εξής: Χρησιμοποιούνταν Standard φιλμ, πάχους 23μ. , με σχετικά χαμηλή τιμή €/kg. Η γραμμή παλλετοποίησης , καίτοι είχε τις δυνατότητες  δεν τις εξαντλούσε γιατί απλούστατα το φιλμ δεν είχε την κατάλληλη ποιότητα. Το αποτέλεσμα ήταν ότι γιά να εξασφαλισθεί μιά υποφερτή παλλετοποίηση έπρεπε να χρησιμοποιηθεί μιά σχετικώς μεγάλη μάζα φιλμ επί της παλλέτας (έως και άνω των 800 γραμμαρίων).Κατά την μεταφορά όμως των παλλετών στον τελικό τους προορισμό το φθηνό και σχετικώς μαλακό φιλμ «υπέφερε» και υποχωρούσε εντός του φορτηγού , ακόμα και γιά ολιγόωρες διακινήσεις εντός Ελλάδας. Συχνές διαμαρτυρίες των οδηγών της βιομηχανίας γιά επικίνδυνες μετατοπίσεις του φορτίου κατά την μεταφορά

Σε συνεργασία με τους τεχνικούς της βιομηχανίας , ο συνεργάτης μας επαναρύθμισε το σύστημα prestretching της μηχανής σε υψηλότερα επίπεδα , εφαρμόζοντας φιλμ πάχους μόλις 15μ .Και συγκεκριμένα το πολυστρωματικό , τεχνολογίας Blown , φιλμ 15 BS Mima .Παρά την αρχική «υψηλή » τιμή του , τα αποτελέσματα ήταν συντριπτικά σε βάρος του «οικονομικού» φιλμ πάχους 23μ.

Το Αποτέλεσμα : Παλλέτες στιβαρές , κατάλληλες να ταξιδεύσουν με ασφάλεια παντού . Εξοικονόμηση έως και 70% στη μάζα του φιλμ , μιάς και οι καταναλώσεις ανά παλλέτα έπεσαν κάτω από τα 300 γραμμάρια (έναντι των αρχικών 800 γραμ.).Επιπλέον μείωση του κόστους λόγω της παντελούς κατάργησης της χρήσης χάρτινων παλλετογωνιών. Παράλληλα , η ύπαρξη κατεργασίας με λιπαντικό εξωτερικά επιτρέπει στο φιλμ 15BS Mima να έχει αντικολλητική συμπεριφορά ακόμα και τους καλοκαιρινούς μήνες , εντός των containers .

Οικονομικό όφελος : Η ετήσια συνολική δαπάνη της βιομηχανίας έπεσε από τις –περίπου – 100.000€ σε λιγότερα από  70.000€!!! .Ταυτόχρονα , το τεχνικό αποτέλεσμα ( στιβαρότητα παλλετών – ασφαλής διακίνηση)  είναι άριστο κάτι που επιβεβαιώνεται από τα μηδενικά πλέον claims των  πελατών της βιομηχανίας . Γιά να μην αναφερθούμε στους οδηγούς , οι οποίοι πλέον μεταφέρουν τα φορτία τους άφοβα !

Η εταιρία ΔΕΝΕΛΑΒΑΣ ΑΕΒΕ έχει αναλάβει την υποχρέωση επαναλαμβανόμενων audits στον εξοπλισμό παλλετοποίησης , ώστε να εξασφαλισθεί διαχρονικά το παραπάνω εξαίρετο αποτέλεσμα.

 

2ο Παράδειγμα : Όταν  ο προμηθευτής είναι και Συνεργάτης

 

Ο Πελάτης : Μεγάλη αλυσίδα S/M , με κέντρο Logistics  το οποίο λειτουργεί σε 2 ή και 3 βάρδιες , με δεκάδες ράμπες και σημεία picking και πολλές δεκάδες pickers σε βάρδιες .

Το Προϊόν : Φυσικά παλλέτες , ασύμετρες , με προϊόντα ξηρά , σε κιβώτια , νωπά σε τελάρα , προιϊοντα ψυγείου και γενικώς παντού τα πάντα!. Γιά την συσκευασία χρησιμοποιείται Stretch film χειρός . Και μάλιστα ένα «οικονομικό» , απλό φιλμ ,υψηλού πάχους ( 23μ. γιά να μην κόβεται εύκολα ). Τα βάρη των ρολλών φιλμ δεν πρέπει να υπερβαίνουν τα 2.0  κιλά γιατί εξαντλούν τους χειριστές – και λογικά . Η συνήθης ποσότητα φιλμ σε αυτά τα ρολλά βάρους 2 κιλών δεν ξεπερνάει σχεδόν ποτέ τα 120 μέτρα ( είναι όμως « φθηνά »…..)

Η Πρόταση της Δενελάβας αεβε : Προτεντωμένο φιλμ πάχους 7 μ. , από πολυστρωματικό , τεχνολογίας Blown , μήκους 600 μέτρων / ρολλό, της Mima. Το φιλμ αυτό δημιουργήθηκε κυρίως και ειδικά γιά εφαρμογές σε κέντρα Logistics , όπου η ταχύτητα και η τήρηση των χρόνων είναι σημαντικές.Με χαμηλό βάρος (2.1 κιλά ) αλλά τεράστια αυτονομία (600 μέτρα υλικού έναντι 120 μέτρων του κλασσικού και « φθηνού» ρολλού 2.0 κιλών ) , με σημαντική μείωση στο κόστος και στην μάζα του προς χρήση φιλμ . Φανταστείτε ότι με κόστος περίπου 2-2½ φορές το κόστος ενός «φθηνού» ρολλού 2.0 κιλών παιρνουμε 5 πλάσια ποσότητα υλικού (600 αντί 120 μέτρα !!! ).Η δε μάζα του φιλμ είναι σχεδόν το ¼ , γιά τον ίδιο όγκο παραγωγής.

Η Πρόκληση , όπως ετέθη από τον πελάτη : « Όλα καλά με το προτεντωμένο 7/600 της Μima ,  σημαντικές οι εξοικονομήσεις στο κόστος έως και 50% . Γιά πείτε μου τώρα , πως θα πείσουμε 100 διαφορετικούς ανθρώπους  σε 2 ή 3 βάρδιες , στην χρήση ενός νέου τύπου φιλμ ?  »

Οι ενέργειες της Δενελάβας αεβε : Με την συνδρομή και συμμετοχή και του συνεργάτη της Mima , οργανώθηκαν δοκιμές και παρουσιάσεις – επιδείξεις του υλικού στους pickers , ανά ομάδες και σε κάθε βάρδια , ακόμα και έως αργά το βράδυ.Ο συνεργάτης της Mima και οι άνθρωποι της Δενελάβας συμμετείχαν ενεργά συσκευάζοντας – αρχικώς – παλλέτες οι ίδιοι.. Στη συνέχεια καθοδηγόντας το προσωπικό του πελάτη , επέβλεπαν την σωστή χρήση του φιλμ 7/600 Mima , επεμβαίνοντας γιά να διορθώσουν και να λύσουν απορίες . Επιπρόσθετα , επιδείχθηκαν τεχνικές σωστής παλλετοποίησης ( π.χ. μέθοδος Roping ) οι οποίες είναι ιδιαιτέρως χρήσιμες και πρακτικές γιά τον  συσκευαστή παλλετών ή τον picker .Επάγγελμα πιθανά άχαρο και μονότονο αλλά ταυτόχρονα και η καρδιά κάθε μικρού ή μεγάλου κέντρου διακίνησης / logistics.

Αποτέλεσμα : Μετά από δοκιμές και επιδείξεις οι οποίες διήρκεσαν εβδομάδες , ώστε να βεβαιωθούμε ότι οι πάντες ενημερώθηκαν και εκπαιιδεύτηκαν επαρκώς , ο πελάτης υιοθέτησε πλήρως και σε όλες τις εφαρμογές (ψυγεία , ξηρό φορτίο , μαναβική κ.ο.κ.) το φιλμ 7/600 Mima. Η ικανοποίηση η δική μας γιά αυτή την σημαντική συνεργασία αλλά και η ικανοποίηση του πελάτη ο οποίος πέτυχε να μειώσει την ετήσια δαπάνη γιά αγορά Stretch film χειρός από 150.000€ σε ποσό μικρότερο των 90.000€ , πιθανότατα είναι και ο ορισμός αυτού που λέμε «αμοιβαία επωφελής συνεργασία » , συνεργασία Win-Win.

Και σε αυτή την περίπτωση , η Δενελάβας Αεβε έχει αναλάβει την υποχρέωση , μέσα από επαναλαμβανόμενα audits , να επιβεβαιώνει την διαχρονικότητα του αρχικού αποτελέσματος , τόσο σε τεχνικό επίπεδο (ασφάλεια – στιβαροτητα παλλετών ) όσο και σωστής χρήσης – εξοικονόμησης υλικού και κοστολογίων γιά τον πελάτη της..

Privacy Policy Settings

English