Όταν ο προμηθευτής είναι και Συνεργάτης

Όταν ο προμηθευτής είναι και Συνεργάτης

Ο Πελάτης : Μεγάλη αλυσίδα S/M , με κέντρο Logistics το οποίο λειτουργεί σε 2 ή και 3 βάρδιες , με δεκάδες ράμπες και σημεία picking και πολλές δεκάδες pickers σε βάρδιες .

Το Προϊόν : Φυσικά παλλέτες , ασύμετρες , με προϊόντα ξηρά , σε κιβώτια , νωπά σε τελάρα , προιϊοντα ψυγείου και γενικώς παντού τα πάντα!. Γιά την συσκευασία χρησιμοποιείται Stretch film χειρός . Και μάλιστα ένα «οικονομικό» , απλό φιλμ ,υψηλού πάχους ( 23μ. γιά να μην κόβεται εύκολα ). Τα βάρη των ρολλών φιλμ δεν πρέπει να υπερβαίνουν τα 2.0 κιλά γιατί εξαντλούν τους χειριστές – και λογικά . Η συνήθης ποσότητα φιλμ σε αυτά τα ρολλά βάρους 2 κιλών δεν ξεπερνάει σχεδόν ποτέ τα 120 μέτρα ( είναι όμως « φθηνά »…..)

Η Πρόταση της Δενελάβας αεβε : Προτεντωμένο φιλμ πάχους 7 μ. , από πολυστρωματικό , τεχνολογίας Blown , μήκους 600 μέτρων / ρολλό, της Mima. Το φιλμ αυτό δημιουργήθηκε κυρίως και ειδικά γιά εφαρμογές σε κέντρα Logistics , όπου η ταχύτητα και η τήρηση των χρόνων είναι σημαντικές.Με χαμηλό βάρος (2.1 κιλά ) αλλά τεράστια αυτονομία (600 μέτρα υλικού έναντι 120 μέτρων του κλασσικού και « φθηνού» ρολλού 2.0 κιλών ) , με σημαντική μείωση στο κόστος και στην μάζα του προς χρήση φιλμ . Φανταστείτε ότι με κόστος περίπου 2-2½ φορές το κόστος ενός «φθηνού» ρολλού 2.0 κιλών παιρνουμε 5 πλάσια ποσότητα υλικού (600 αντί 120 μέτρα !!! ).Η δε μάζα του φιλμ είναι σχεδόν το ¼ , γιά τον ίδιο όγκο παραγωγής.

Η Πρόκληση , όπως ετέθη από τον πελάτη : « Όλα καλά με το προτεντωμένο 7/600 της Μima , σημαντικές οι εξοικονομήσεις στο κόστος έως και 50% . Γιά πείτε μου τώρα , πως θα πείσουμε 100 διαφορετικούς ανθρώπους σε 2 ή 3 βάρδιες , στην χρήση ενός νέου τύπου φιλμ ? »

Οι ενέργειες της Δενελάβας αεβε : Με την συνδρομή και συμμετοχή και του συνεργάτη της Mima , οργανώθηκαν δοκιμές και παρουσιάσεις – επιδείξεις του υλικού στους pickers , ανά ομάδες και σε κάθε βάρδια , ακόμα και έως αργά το βράδυ.Ο συνεργάτης της Mima και οι άνθρωποι της Δενελάβας συμμετείχαν ενεργά συσκευάζοντας – αρχικώς – παλλέτες οι ίδιοι.. Στη συνέχεια καθοδηγόντας το προσωπικό του πελάτη , επέβλεπαν την σωστή χρήση του φιλμ 7/600 Mima , επεμβαίνοντας γιά να διορθώσουν και να λύσουν απορίες . Επιπρόσθετα , επιδείχθηκαν τεχνικές σωστής παλλετοποίησης ( π.χ. μέθοδος Roping ) οι οποίες είναι ιδιαιτέρως χρήσιμες και πρακτικές γιά τον συσκευαστή παλλετών ή τον picker .Επάγγελμα πιθανά άχαρο και μονότονο αλλά ταυτόχρονα και η καρδιά κάθε μικρού ή μεγάλου κέντρου διακίνησης / logistics.

Αποτέλεσμα : Μετά από δοκιμές και επιδείξεις οι οποίες διήρκεσαν εβδομάδες , ώστε να βεβαιωθούμε ότι οι πάντες ενημερώθηκαν και εκπαιιδεύτηκαν επαρκώς , ο πελάτης υιοθέτησε πλήρως και σε όλες τις εφαρμογές (ψυγεία , ξηρό φορτίο , μαναβική κ.ο.κ.) το φιλμ 7/600 Mima. Η ικανοποίηση η δική μας γιά αυτή την σημαντική συνεργασία αλλά και η ικανοποίηση του πελάτη ο οποίος πέτυχε να μειώσει την ετήσια δαπάνη γιά αγορά Stretch film χειρός από 150.000€ σε ποσό μικρότερο των 90.000€ , πιθανότατα είναι και ο ορισμός αυτού που λέμε «αμοιβαία επωφελής συνεργασία » , συνεργασία Win-Win.

Και σε αυτή την περίπτωση , η Δενελάβας Αεβε έχει αναλάβει την υποχρέωση , μέσα από επαναλαμβανόμενα audits , να επιβεβαιώνει την διαχρονικότητα του αρχικού αποτελέσματος , τόσο σε τεχνικό επίπεδο (ασφάλεια – στιβαροτητα παλλετών ) όσο και σωστής χρήσης – εξοικονόμησης υλικού και κοστολογίων γιά τον πελάτη της..

Share this post


Privacy Policy Settings

English